-

PRESSMEDDELANDE

Stockholm, Sverige - 3 juni 2024

TAPSTER - Framtidens betalmedel, stänger en runda på 8 MESK och välkomnar Erik Seifert från Swish och Nordea som ny styrelseordförande

TAPSTER, det ledande företaget inom passiva betalningslösningar, är stolta att meddela att de framgångsrikt har stängt en finansieringsrunda på 8 miljoner kronor från befintliga och nya investerare. Denna runda markerar ett betydande steg i företagets strävan att revolutionera kontaktlösa betalningar med sina banbrytande lösningar för passiva wearables.

Vi är även glada att meddela att Erik Seifert, tidigare chef för Nordeas Nordiska kortverksamhet och styrelseordförande i Swish, har accepterat rollen som styrelseordförande i TAPSTER. Med sin gedigna erfarenhet från den finansiella sektorn och djupa insikter i framtidens betalningslandskap kommer Seifert att spela en central roll i att driva TAPSTER strategiska tillväxt.

"Jag är väldigt glad över att kunna välkomna Erik Seifert till TAPSTER styrelse. Hans omfattande erfarenhet betalindudstrin, inklusive ledande positioner på Nordea, Swish och SEB, och hans strategiska vision kommer att vara ovärderlig på vår fortsatta resa" säger Tobias Ericsson, VD och medgrundare på TAPSTER. "Med denna finansieringsrunda har vi möjlighet att accelerera vår tillväxt och ta bolaget till till break even samtidigt som vi fortsätter leda utvecklingen av framtidens betalningslösningar.", fortsätter Tobias.

Erik Seifert uttryckte sin entusiasm över att ansluta sig till TAPSTERs styrelse: "Efter att ha stöttat TAPSTER som rådgivare under det senaste året ser jag fram emot att nu ta klivet in i styrelsen och hoppas att som ordförande kunna fortsätta bidra till företagets fortsatta framgång. Jag är helt övertygad om att TAPSTERs passiva wearables går en ljus framtid till mötes då de hjälper kortutgivare att driva lojalitet samtidigt som de för konsument erbjuder en kombination av säkerhet och enkelhet som är svår att slå."

Sedan start har TAPSTER sålt mer än 40.000 ringar och andra wearables. Tillväxten de senaste 12 månaderna ligger på över 300% och drivs främst av en stark position i Norden där TAPSTER samarbetar med flera av de ledande bankerna och kortutgivarna. Framåt ligger fokus på att befästa den ledande positionen i Norden samt accelerera tillväxten i Italien där TAPSTER ingått ett samarbete med Italiens ledande bank Finansieringen kommer att användas för att stärka TAPSTER produktutveckling, expandera företagets marknadsnärvaro i Europa och investera i nya teknologier för att ytterligare förbättra kundupplevelsen. Med denna investering och en förstärkt styrelse är TAPSTER väl positionerat för att fortsätta sin resa mot att bli den självklara lösningen för kontaktlösa betalningar.


För mer information, vänligen kontakta: Tobias Eriksson, Medgrundare och VD på tobias@gotapster.se, +46 ‭73 160 50 40‬

Om TAPSTER: TAPSTER är ledande inom passiva betalningar och som strävar efter att erbjuda smidiga, säkra och användarvänliga betalningslösningar för konsumenter och företag. Genom att kombinera avancerad teknologi med en stark kundfokus, syftar TAPSTER till att forma framtidens betalningslandskap.