It's a TAP! Första rundan stängd.

Efter en stängd första investeringsrunda storsatsar wearable tech-bolaget TAPSTER i Sverige.

Efter en lyckad lansering i Belgien och en stängd första såddrunda satsar TAPSTER på den svenska marknaden.

TAPSTER lanserades 2020 av TRIWA-grundarna Tobias Ericsson och Ludvig Scheja. Bolaget är framtaget för utveckla kontaktlösa accessoarer (wearables), med syftet att göra betalningar snabbare, säkrare och snyggare. Efter ett första samarbete med Belgiens största bank KBC rullar man nu ut marknadsföring i Sverige för att påvisa fördelarna med kontaktlösa betalningar.

En wearable från TAPSTER bygger på NFC-teknik, utan batteri, som aktiveras först när den kommer i närheten av en betalterminal. Tekniken kan även användas för att åka kollektivtrafik samt för access-system.

TAPSTER bygger idag på betaltjänsten Fidesmo Pay, som i sin tur är integrerat mot Mastercard, VISA och bankerna SEB, Nordea, Swedbank, KBC, VIMPay, Eika, Cembra och Gazprombank.

-Vi tror att många har ett behov av en annan formfaktor för betalningar framåt. Betalkorten som vi använder idag är en kvarleva från 50-talet som kommer att tappa i relevans när betalningarna blir kontaktlösa. Fördelarna är många, men det är framförallt säkrare och snabbare, säger Ludvig Scheja, medgrundare och kreativ chef på TAPSTER.

Bland investerarna finns förutom Fidesmo ett antal affärsänglar samt E14 Invest med Elisabeth Thand Ringqvist i spetsen. Målsättningen framåt är att rulla ut brett i Sverige till en början för att sedan utvidga till övriga Skandinavien och Europa. Wearable tech-marknaden har en prognostiserad tillväxt på 137% fram till 2024 då den uppskattas omsätta 64 miljarder USD. Utöver smartklockor och telefoner förväntas innovationer inom passiva wearables som ringar, nyckelringar och armband driva på marknaden de närmaste åren.